Novi Postovi

 Str: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Izgradnja objekata / Odg: Stadion Kantrida
« Zadnji post od Admin u 21.07.2014. 22:08  »
Pogledajte video:>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Pogledajte 3D simulaciju stadiona: http://www.stadionkantrida.hr/stadion-kantrida/
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
12
Izgradnja objekata / Stadion Kantrida
« Zadnji post od Admin u 21.07.2014. 22:00  »
Početak izgradnje novog stadiona na Kantridi trebao bi krenuti krajem ove ili početkom 2015. godine.

Stadion Kantrida d.o.o. je za osmišljanje arhitektonskog rješenja novog stadiona angažirao jednog od vodećih europskih i svjetskih arhitekata specijaliziranih za nogometne stadione g. Gina Zavanellu. Autoritet u stručnoj javnosti, vrhunski stručnjak bogatog iskustva, nogometnoj publici najpoznatiji je po projektu izgradnje stadiona Juventus na kojem se danas odigrava utakmica finala UEFA Europa Lige. Gino Zavanella trenutno projektira i stadion Palermo na Siciliji.“Želimo da stadion Rijeke bude jedinstven, siguran i udoban, gdje će se navijač zaista osjećati poput dvanaestog igrača, gdje će dan utakmice biti poseban dan velikog slavlja za svih, gdje će se nuditi različite usluge na visokoj razini kvalitete (restorani, igre, kultura slobodnog vremena, itd.)” - Gino Zavenella“Rijeka je grad u kojem međusobne suprotnosti povezuju ljude. HNK Rijeka, Armada i naš stadion pod stjenama Kantride neizostavni su dio riječkog identiteta.” - Vojko ObersnelKako bi se na još kvalitetniji način ideje arhitekta Zavanelle prilagodile specifičnostima jedinstvene lokacije na Kantridi, angažiran je i tim vrhunskih riječkih projektanata ZDL arhitekti, predvođenih arhitektom Sinišom Zdjelarom.“Kao projektantu, a posebice kao Riječaninu, izuzetna mi je čast i privilegija prilika koju sam dobio za rad na projektu novog stadiona Kantrida. Poznavajući Riječane, novom ruhu stadiona na kojem radimo dodat će poseban doživljaj atmosfere kojim se svi ponosimo. Dolazak na novu Kantridu biti će još posebniji doživljaj! ” Siniša ZdjelarŽelja je investitora napraviti na Kantridi novu zonu vrhunskog sporta, rekreacije i zabave koja će živjeti 365 dana u godini i koja će postati nova turistička atrakcija Grada Rijeke. Isto tako nam je cilj da se za svaku utakmicu traži karta više i da najveći dio mjesta bude već na pocetku sezone zauzet od strane članova i vlasnika godišnjih kompleta ulaznica za utakmice HNK Rijeke.ZNAČAJKE:
 • Novi stadion će imati cca 14.000 sjedećih natkrivenih mjesta
 • Zadovoljavanje standarda UEFA 4 kategorije
 • Garaža ispod tribina za osobe s invaliditetom, VIP posjetitelje, sponzore i medije
 • Omogućen pristup osobama s invaliditetom
 • Najviši standardi sigurnosti
 • Najmodernija tehnička rješenja (rasvjeta, razglas…)
 • Vrhunski radni uvjeti za medije i TV emitiranje
 • Visoka razina opremljenosti prostora za igrače, trenere, suce, delegate…
 • Približno 3.000 mjesta za VIP posjetitelje i sponzore
 • Približno 1.000 obiteljskih mjesta
 • Približno 4.000 mjesta za najvjernije navijače
 • Fan shopovi
 • Ugostiteljski sadržaji
 • Multifunkcionalni sadržaji koji će se korisititi i kada se ne odigravaju utakmice (konferencije, prezentacije, primanja, vjenčanja, proslave rođendana..)

Prometna povezanost i značajne lokacije u blizini stadiona:
 • 6 zračnih luka u krugu od 20 do 200 km udaljenosti (Zračna luka Rijeka – Krk, Zračna Luka Pleso – Zagreb, Zračna luka Pula – Pula, Zračna Luka Friuli Venezia Giulia – Trst, Zračna Luka Marco Polo – Venezia, Zračna luka Brnik – Ljubljana)
 • povezanost morskim putem s Pomorskog putničkog terminala Rijeka prema Mediteranu.
 • blizina niza turističkih odredišta i atraktivnih lokacija
 • bogata ponuda hotelskog smještaja u regiji
 • visoka kvaliteta gastronomske ponude


izvor: stadionkantrida.hr  -  screenshots: rijecani.com
13
Video / Odg: Rijeka
« Zadnji post od Admin u 11.03.2014. 13:29  »
14
Video / Odg: Rijeka
« Zadnji post od Admin u 11.03.2014. 13:27  »
15
Video / Odg: Rijeka
« Zadnji post od Admin u 11.03.2014. 13:26  »
16
Video / Odg: Rijeka
« Zadnji post od Admin u 11.03.2014. 13:14  »


17
Video / Odg: Rijeka
« Zadnji post od Admin u 11.03.2014. 13:05  »
18
Glazba / Ritam Rock Plemena
« Zadnji post od Admin u 22.02.2014. 19:26  »
Ritam Rock Plemena - Od Uragana Do Urbana

Ritam Rock Plemena je 90-minutni Modricev dokumentarac snimljen prema scenariju Koraljka Pasarića u produkciji Istra filma. Film prikazuje povijest Riječke rock scene od Uragana, popularnih 1960. godine, pa do Urbana, koji zastupa suvremeni RI zvuk. Parafi, Termiti, Laufer, Let 3, Grč i Grad, još su neki od portretiranih bendova, a među najmlađim pripadnicima plemena, ističe se već poprilično hvaljena grupa Father.

Bernardin Modrić je filmski redatelj koji je u više od 25 godina profesionalnog rada snimio preko 120 dokumentaraca i televizijskih emisija. Kao umjetnik koji je pratio i živio Riječku rock scenu, on nam filmom Ritam Rock Plemena poručuje da je Riječka glazbena scena oduvijek imala muda žestoko se usprotiviti konzervatizmu, malograđanštini, ksenofobiji i pretencioznosti. - tekst preuzet sa Youtube-a

[/i]


19
Video / Odg: Glazbeni spotovi snimani u Rijeci
« Zadnji post od Admin u 09.01.2014. 16:12  »
Davor Grgurić - Jaka Rijeka

Pjesma ''Jaka Rijeka'' veliča snagu grada Rijeke, ljudsku različitost i kulturu suživljenja, multikulturalnost, multietničnost i nenasilje, odlike po kojima je Rijeka odavna poznata i cijenjena.Uz glavni vokal Davora Grgurića i zvukove gitare Davora Jevtova, u projektu studijskog snimanja ove pjesme sudjelovali su istaknuti predstavnici riječke i kvarnerske kulturne scene: Alen Polić, Dražen Turina-Šajeta, Mario Lipovšek - Battifiaca, Olivera Baljak, Giacomo Scotti, Martina Majerle (back vocal u pjesmi), Ana Kabalin (back vocal u pjesmi), Maja Veljak (violina u pjesmi), Robert Grubišić te predstavnici riječkih nacionalnih manjina (talijanske, slovenske, makedonske, češke, romske, madžarske, njemačke i albanske).
Parole uvrštene u ''Jaku Rijeku'', na jezicima riječkih nacionalnih manjina, izrekli su sljedeći Riječanke i Riječani: Marjana Mirković-slovenski, Giacomo Scotti-talijanski, Sandra Pavelić-romski i albanski, Velimir Lozanovski-makedonski, prof.dr. Tibor Pogany-madžarski, Mihaela Hrgetić-češki, Alex Tešin Peršić-njemački jezik.
Snimanje i montaža video spota: Luka Štemberger

izvor: youtube.com
20
Sport / Odg: HNK Rijeka
« Zadnji post od Admin u 31.07.2013. 22:34  »
Kantrida 1959. godine!

Rijeka - Crvena Zvezda

 Str: 1 [2] 3 4 ... 10