Autor Tema: Filmovi snimani u Rijeci  (Posjeta: 8279 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elvis

 • Jr. Member
 • **
 • Postova: 91
Filmovi snimani u Rijeci
« u: 27.02.2012. 15:36 »
Je li itko sjeća filma Hamburg Altona, omnibus od tri priče od kojih se jedna odvija i narvno snima u Rijeci?

Ostala su mi u sjećanju dva momenta iz tog filma, prvi kada glavni lik "žustro" vozi po Rijeci pa u prvom kadru prolazi pored Bonavie a u slijedećem vozi po (u ono doba) nedostupnom lukobranu  :), a drugi moment je Fabian Šovagović kao primorski barba  ;D

Offline LLeon

 • Newbie
 • *
 • Postova: 31
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #1 u: 01.03.2012. 15:59 »
Je li itko sjeća filma Hamburg Altona, omnibus od tri priče od kojih se jedna odvija i narvno snima u Rijeci?

 think1Najnoviji film sniman u Rijeci: Noćni brodovi. 15.03. je premijera u cinestaru.
http://www.blitz-cinestar.hr/najave-filmova-831/nocni-brodovi/2194//1


Offline Admin

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Postova: 156
 • Rijecani.com - o najdražem gradu na jednom mjestu!
  • Rijecani.com
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #2 u: 01.03.2012. 16:31 »
Najnoviji film sniman u Rijeci: Noćni brodovi. 15.03. je premijera u cinestaru.
http://www.blitz-cinestar.hr/najave-filmova-831/nocni-brodovi/2194//1

Evo i par fotki sa snimanja objavljenih u NL-u 27.05.2011.:
Fotografije: Vedran KARUZA (novilist.hr)
« Zadnja izmjena: 05.03.2012. 22:47 od Admin »

Offline mikimiki

 • Jr. Member
 • **
 • Postova: 76
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #3 u: 05.03.2012. 19:29 »
nagrađen je i na Zagreb Doxu:

http://vimeo.com/20021555


ima i par isječaka sa mnom. ali nisu u ovom traileru.
http://www.jutarnji.hr/tajna-smrti--zadnji-rijecki-hipi-bio-je-zrtva-milicije-i-represije/807606/


Offline Admin

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Postova: 156
 • Rijecani.com - o najdražem gradu na jednom mjestu!
  • Rijecani.com
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #4 u: 07.03.2012. 20:34 »
Riječka premijera filma je u Art kinu 'Croatia' 13. ožujka

  Iako film kreće u redovnu kinodistribuciju 15. ožujka, marketing je zamislio da bi dobar datum za njegovo predstavljanje široj javnosti mogao biti i 8. mart, pa će se na taj međunarodni Dan žena film moći pogledati na pretpremijeri u »Movieplexu« zagrebačkog Centra Kaptol u 20 sati. Osim filma, gledatelji će moći prisustvovati i minikoncertu skupine Meritas, čija pjesma »Još jednom« zatvara film. Zagrebačka premijera »Noćnih brodova« najavljena je za 12. ožujka u »Movieplexu«, a riječka za utorak, 13. ožujka u Art kinu »Croatia«.


Iz Novog lista (07.03.2012.):

Film Igora Mirkovića
"Noćni brodovi": Ljubav na prvi artritis

Redatelj Mirković je zajedno s Elvisom Bošnjakom napisao i scenarij, i u njemu je puno dobrih detalja, ali i neiskorištenih potencijala

ZAGREB U zapadnjačkom kultu mladosti, začinjenom fotošopiranom slikom stvarnosti bez bora i nesavršenosti, teško je i govoriti o starosti osim kao o rastućoj pošasti koja će nam svima doći glave, a kamo li o starosti snimiti film. I mi u zemljama trećeg svijeta, tzv. tranzicijskim društvima, zdušno smo prihvatili taj kult pa se starosti sjetimo tamo negdje oko izbora, kad penzioneri postaju značajan politički faktor jer ih je, pobogu, sve više.U takvoj slici stvarnosti veselile su najave da će relativno kasni igranofilmski debitant Igor Mirković svoj prvijenac snimiti upravo kao toplu priču o životu koji ne mora nužno, simbolički, završiti s prvim artritisom.

    Film »Noćni brodovi«, koji će se u hrvatskim kinima moći pogledati od 15. ožujka, priča priču o dvoje samaca koji će pokušati promijeniti nametnut im starački usud fikusa u staračkom domu. Dnevna rutina, čak i u sasvim solidnim uvjetima doma za umirovljenike, gdje se sestre ne izdiru a sadistički doktori ne muče jadnu starčad, postaje opterećenje onoga trenutka kad se ponovno primiriši Život, uobličen u naznaci ljubavi. Ne, dakle, iščekivanje da srce prestane kucati, nego da počne tinejdžerski poskakivati, bez obzira na ono što piše u rodnom listu ili povijesti bolesti.
   
   Bijeg prema moru

Helena i Jakov, koje tumače odlični Ana Karić i Radko Polič, neće se zaljubiti na prvi pogled, jer prvo će on biti osoran, a onda će se ona praviti uvrijeđena, no malo po malo isplivat će i jedna priča iz davne prošlosti – mitsko čekanje drage na gatu u Rijeci, a nje nema... I nije važno je li Jakov samo zaigrao igru pa ušao u ulogu baš onog za kojim je ona skoro otišla prije 60 godina, kocka je bačena, a bijeg iz doma prema moru neizbježan.

    Mirković je za film napisao i scenarij, zajedno s Elvisom Bošnjakom, i u njemu je puno dobrih detalja, poput starog automobila bez rikverca, koji dakle može samo naprijed, nikako natrag, i koji će dramu pretvoriti u film ceste. Tu su i humorne scene iz staračkog doma s odličnim epizodistom Perom Kvrgićem ili nervoznom muškom ekipom koja bi stalno gledala neki nogomet. A tu je i scena sa »španjolskim vrapcima«, zalutavanjem naših Bonnie i Claydea u neko žitno polje na putu prema željenom moru, pri čemu scena funkcionira kao prikaz rastuće seksualne napetosti između para koji ispipava svoje emocije, ali i poligon za glumačke egzibicije epizodnog Bogdana Diklića.

   Od drame do filma ceste

No bez obzira na te sitnice u kojima se vidi značajan spisateljski mar, čak i bez obzira na to što će se film u mnogim segmentima zaokružiti, pa će uvjetan kraj biti i njegov početak, dojam je da je scenarij preplošan, na segmente banalan i, ponajviše, s krizom identiteta. Film tako na mahove pretenditra biti ozbiljnom dramom o (ne)mogućnostima novih početaka. I dobro pritom počinje, jer gledatelj zarana naslućuje da je opušteni i šarmantni bivši saksofonist na brodovima Jakov zapravo ozbiljno bolestan, pa je njegov bijeg s Helenom ujedno i bijeg od suočavanja s bolešću – no onda kada bi gledatelj očekivao sadržajnijeg povoda za prikaz te ozbiljne životne drame – neke Mostove okruga Madison s premosnicom – dobije vodnjikav film ceste, opet nerealiziran u svemu svojem potencijalu.

Bez obzira na to, iz materijala koji su dobili Ana Karić i Radko Polič izvukli su maksimum, što redatelj Mirković ima zahvaliti i odličnoj kemiji između dvoje glumaca. Kemiji koja i poneke banalne replike čini podnošljivijima.

    Nenametljivu, ali odličnu muziku u filmu potpisuje sjajna Tamara Obrovac, a valja spomenuti i odličnu šminku u filmu Snježane Gorup, najvidljiviju na transformaciji bolesnog Jakova, ali i Helene, koja od početne rezigniranosti otkrićem novog razloga za život počinje sjati.

preuzeto sa: http://www.novilist.hr/Scena/Film/Nocni-brodovi-Ljubav-na-prvi-artritis

Offline Admin

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Postova: 156
 • Rijecani.com - o najdražem gradu na jednom mjestu!
  • Rijecani.com
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #5 u: 07.03.2012. 23:07 »
Allegro con brio (1973)

Ivan Hetrich je svoj prvi dugometražni film, »Allegro con brio« prema scenariju beogradske glumice i scenaristice Olge Savić, tipičnu urbanu priču o otuđenju užurbanog suvremenog života, s novinarkom Irenom u središtu zbivanja – odlučio snimati u RijeciFilm je režirao Ivan Hetrich, po scenariju Olge Savić, uglednu novinarku Irenu igrala je Riječanka/Sušačanka Neva Rošić, slavnu glumicu Annamariju Ana Karić, a uz njih Miha Baloh, Nikola Car, Izet Hajdarhodžić, Emil Kutijaro i drugi...


IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1106732/
Preuzeto sa i više na: http://www.novilist.hr/Scena/Film/Kako-je-u-Novom-listu-sniman-cjelovecernji-film-Allegro-con-brio

Offline Admin

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Postova: 156
 • Rijecani.com - o najdražem gradu na jednom mjestu!
  • Rijecani.com
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #6 u: 29.03.2012. 21:20 »
Noćni brodovi

Žanr: Drama
Godina: 2012
Redatelj: Igor Mirković
Glavne uloge: Ana Karić, Radko Polić, Renata Ulmanski

Sadržaj: Zadnja je jednaka kao prva, neočekivana, začuđujuća i nespretna. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj. O romansi koju nitko nije očekivao, i nikada se ne bi dogodila, da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć. Pobjegli su iz staračkog doma.

I život će odjednom postati drukčiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenut u posljednju avanturu, gdje čeka brod na koji Helena nije otišla prije šezdeset godina.

Nisu spavali tri dana i tri noći, a iz daljine se čuje grmljavina…

izvor: http://www.moj-film.hr/film/info/nocni-brodovi/

http://www.dailymotion.com/video/xv0fr1_nocni-brodovi-2012-domaci-film-i-od-ii-deo_shortfilms?search_algo=2#.UROz8Fcg4_c
« Zadnja izmjena: 07.02.2013. 15:03 od Admin »

Offline Admin

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Postova: 156
 • Rijecani.com - o najdražem gradu na jednom mjestu!
  • Rijecani.com
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #7 u: 30.07.2012. 13:09 »
Film iz 1965. godine, sniman u Rijeci.

Druga strana medalje

Godina proizvodnje: 1965.
Trajanje: 106 minuta
Tehnika: 35mm widescreen, c/b
Režija: Hadžić Fadil
Produkcija: Jadran film
Snimatelj: Jovičić Nenad
Filmski rod: Igrani film
Zemlja proizvodnje: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (Socijalistička Republika Hrvatska)

Scenarij: Fadil Hadžić
Glazba: Miljenko Prohaska
Montaža: Blaženka Jenčik
Scenografija: Željko Senečić
Kostimografija: Maja Jeričević

Uloge: Toma Jovanović (policijski inspektor Hribar), Franjo Kumer (Farkaš), Rade Marković (Ognjen Ružić), Judita Han (Eva Ružić), Voja Mirić (zavodnik), Fabijan Šovagović (ustaša zvan Beba/dvojnik ustaše zvanog Beba), Semka Sokolović (prostitutka Anđa), Hermina Pipinić (zavodnikova ljubavnica) i dr.


mojtv.hr

Sadržaj:
Eva Ružić osuđena je na riječkom sudu na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog pronevjere. Inspektora Hribara, koji je vodio istragu, kopka zašto je bivša komunistička ilegalka i uzorna žena poput Eve Ružić počinila taj delikt, stoga pokušava ući u trag njezinim motivima. Kako ona, jednako kao i u istrazi i na suđenju, ne želi ništa reći, on istinu pokušava doznati od njezina supruga Ognjena, navodnog ljubavnika te sumnjivog vlasnika fotografske radnje Farkaša...

Komentar:
Druga strana medalje plijeni plastičnom karakterizacijom niza snažnih likova, suverenom naracijom i ambijentacijom (izvrstan tretman prostora, s ugođajnim životnim detaljima u drugom planu), izražajnim vizualnim stilom, fino zapletenom pričom i odličnim, mahom manje znanim glumcima. Istovremeno uzoran primjerak žanrovskog detektivskog filma sa socijalnokritičkom oštricom te intrigantna studija karaktera i ambijenta (grad Rijeka sa svojim prostitutkama, mornarima sa stranih brodova i raznoetničkim stanovnicima što se ogleda i u njihovom govoru), Druga strana medalje jedan je od vrhunaca opusa Fadila Hadžića i jedan od najboljih hrvatskih filmova šezdesetih godina.

izvor: http://www.filmski-programi.hr/baza_film.php?id=248

Evo našao sam pola filma... Ako netko nađe prvi dio ovog snimka neka stavi. Ili još bolje cijeli film :)

http://www.dailymotion.com/video/xuquzi_druga-strana-medalje-1965-domaci-film-ii-od-ii-deo_shortfilm
« Zadnja izmjena: 06.02.2013. 15:02 od Admin »

Offline Admin

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Postova: 156
 • Rijecani.com - o najdražem gradu na jednom mjestu!
  • Rijecani.com
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #8 u: 06.02.2013. 16:16 »
Karolina Riječka

Godina proizvodnje: 1961
Trajanje: 85 minuta
Tehnika: 35mm cinemascope, boja
Režija: Pogačić Vladimir
Produkcija: Avala film
Snimatelj: Marković Milorad
Filmski rod: Igrani film
Zemlja proizvodnje: Federativna Narodna Republika Jugoslavija (Narodna Republika Srbija)

Scenarij: Zvonimir Berković (prema istoimenoj pripovjetci Drage Gervaisa)
Glazba: Bojan Adamič
Montaža:
Scenografija: Nikola Radanović
Kostimografija: Mira Glišić

Uloge: Anne Aubrey (Karolina), Barry Jones (admiral), Nikola Popović (gradonačelnik), Bernard Lajarigge (francuski komandant grada), Antun Nalis (Andro Belinić), Karlo Bulić (Pjetro), Hermina Pipinić (njegova žena Marija), Mića Orlović (mister Host), Derren Neshbit, David McCallum, Tito Strozzi i dr.

Sadržaj: Godine 1813. Rijeka je mali lučki grad pod francuskom vlašću. Zapovjednik francuskog garnizona zagleda se u privlačnu Karolinu, suprugu trgovca Belinića koji se bavi i krijumčarenjem engleskog sukna. Britanska flota uplovljava u Kvarner i pada odluka da bombardiraju Rijeku. Gradski načelnik, koji je ujedno i tajni britanski špijun, predloži da Katarina svojom ljepotom šarmira britanskog admirala i odgovori ga od bombardiranja grada, podrazumijevajući da će se ona 'žrtvovati' za više dobro, tj. podati se admiralu...


http://www.muzej-rijeka.hr

Komentar: Karolina Riječka produkcijsko-dizajnerski poprilično je fascinantan uradak u okvirima ondašnje jugoslavenske kinematografije, koja je usprkos skromnim materijalnim uvjetima uspjela kreirati film koji ne izgleda bitno slabije od raskošnih holivudskih povijesnih produkcija četrdesetih i pedesetih. Međutim, zahvalan humorni predložak Drage Gervaisa (temeljen na stvarnom događaju koji izaziva asocijacije na biblijsku priču o Juditi), kojeg je scenaristički adaptirao budući klasik hrvatskog filma Zvonimir Berković stavljajući humorni naglasak na ismijavanje plemićko-građanskog licemjerja, u režijskoj se izvedbi Vladimira Pogačića pretvorio u film krivo odmjerenog humornog ritma i naglasaka, a sam lik Karoline posve je u sjeni niza bolje profiliranih i izražajnijih muških likova. Više od četrdeset godina nakon Pogačićeva ostvarenja, u riječkom je Hrvatskom narodnom kazalištu s velikim uspjehom postavljena istoimena predstava, s elementima mjuzikla i velikom zvijezdom zabavne glazbe Severinom Vučković u naslovnoj ulozi.

Dozvola za prikazivanje: od 29. ožujka 1961.

Izvoz: SAD, Kuba, Pakistan, Burma, Kanada, DR Njemačka, Kenija, Uganda, Tanzanija

izvor: http://www.filmski-programi.hr/baza_film.php?id=269

Evo i polovice filma (za drugu se snađite, nije teško :) ):

http://www.dailymotion.com/video/xwv1bt_karolina-rijeka-1961-domaci-film-i-od-ii-deo_shortfilms#.URJzr1cg4_d

Offline Admin

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Postova: 156
 • Rijecani.com - o najdražem gradu na jednom mjestu!
  • Rijecani.com
Odg: Filmovi snimani u Rijeci
« Odgovori #9 u: 06.03.2013. 21:01 »
S.O.B.E. - igrani film

Igrani film o mladoj studentici koja dobiva stipendiju i odlazi sa sela (na otoku Krku) u grad na studij ...
Prije samog studija neočekivano zapinje na jednom problemu ...

Film je snimljen 1997. i to je prvi uopće Brusićev filmski uradak.

Snimljeno je za nekoliko kuna... naime toliko su koštale kazete i poneka kavica ... Sve ostalo bila je dobra volja i entuzijazam. Volontirali su, dakako svi potpisani na kraju filma.

Scenarij i režija
Ivica Brusić - BRUJO

Glavna uloga:
Alison Molnar

Kamera i montaža:
Ivica Brusić - BRUJO

Glazba:
Ivica Brusić - BRUJO
Rade Puhar

Producent filma
Ivica Brusić - BRUJO

uThUA&index=1